Novi miljokaz

Više od 3 miliona kompanija vodi biznis uz pomoć Google aplikacija

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Gotovo svi volimo Gugl zbog mnogobrojnih besplatnih servisa i alata. Prema poslednjim podacima, usluge ove kompanije omiljene su i kod biznisa – tačnije njih 3 miliona koliko koristi ‘G Suite’ paket profesionalnih usluga (ex. Google Apps for Work), pružajući im mogućnost mobilnog rada, email i kalendar podršku, kao i centralizovano mesto u oblaku za sve njihove fajlove i podatke.

gsuite

Nije tajna da preduzetnici i vlasnici malih i srednjih kompanija vole Guglove alate kada je u pitanju vođenje njihovog biznisa. U Netokraciji obožavamo da koristimo G Suite iliti Google Apps for Work zbog jednostavnosti i opšte upoznatosti sa alatima kao što su Gmail, Calendar, Google Drive i slično. Prema poslednjim podacima koje je sa investitorima podelio CEO Gugla, Sundar Pičai, profesionalne usluge ove kompanije sada koristi gotovo 3 miliona biznisa što predstavlja gotovo milion više od broja zabeleženog 2015. godine.

U razgovoru sa investitorima i članovima odbora, Pičai je izjavio:

Više od 3 miliona biznisa sada nazivamo našim korisnicima koji svakodnevno obavljaju svoj posao uz pomoć G Suite paketa, međusobno sarađujući i razmenjujući podatke od važnosti za njihovo poslovanje u jednom bezbednom rešenju.

Dotakavši se teme čemu ovaj paket profesionalnih usluga duguje svoje popularnost (a posebno među većim kompanijama) Sundar je izjavio da je jedan od presudnih faktora upravo sigurnost platforme koju Gugl pruža svojim korisnicima, no tom spisku može se pridodati i fokusiranost kompanije na osiguravanje što većeg broja partnerstava sa third-party service provajderima.

Nije tajna da Gugl ulaže sve veće napore u osvajanje profesionalnog dela tržišta, predstavljajući nove alate i servise za još veći broj kompanija – bilo da je u pitanju G Suite paket ili Guglova profesionalna cloud platforma koja je predstavljena prošlog septembra pod imenom Google Cloud.