Po vašoj meri

Koji Android da uzmem? Google ima odgovor!

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Broj Android telefona svakim danom sve je veći, a Google je u tajnosti pustio u rad novi servis po imenu ‘Which Phone’ koji korisnicima omogućava da putem različitih kategorija pronađu uređaj koji najbolje odgovara njihovim potrebama.

android_which_phone

Ukoliko ste u potrazi za novim telefonom a vaše preferencije vuku ka Androidu, šanse su velike da ste u nedoumici i da ne znate koji telefon može najbolje da odgovori na vaše mnogobrojne zahteve. Imajući to na umu, Google je lansirao novi sajt „Which Phone“ koji korisnicima širom sveta omogućava personalizovan pristup odabiru uređaja.

Kada pokrenete servis, na samom početku susrešćete se sa dvanaest kategorija koje Google nudi: fotografisanje, slušanje muzike, produktivnost, social media, gejming, gledanje videa, putovanje, fitness, slanje poruka, razgovori, krstarenje webom i lični stil. Kako biste došli do uređaja koji najviše odgovara vašim potrebama, neophodno je da selektujete minimum tri kategorije od kojih svaka od njih pita za intenzitet korišćenja – ukoliko selektujete fotografisanje, dobićete upit koliko vam je važna kamera i koliko puta u toku nedelje pravite fotografije uz pomoć vašeg telefona.

telefoni1

Odabrao sam fotografisanje, produktivnost i fitness. Nije čudno što je Google predložio tri flagship uređaja.

Iako servis u ovom trenutku predlaže mobilne operatere na području Sjedinjenih Američkih Država, opcijom „Choose later“ dolazite do telefona koji prema Google-u najbolje odgovara vašim potrebama. I dok se u većini slučajeva prikazuju flagship modeli koji i odgovaraju na sve kriterijume, ponekad vas može začuditi predlog koji dobijete.