Prvi put u Srbiji

Predstavljanje Globalnog Indexa Inovacija – 18. decembra u ICT Hub-u

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Globalni Indeks Inovacija pruža detaljne pokazatelje o performansama inovacija u 127. zemalja širom sveta, a ovo je prvi put da će ovo istraživanje biti predstavljeno domaćoj publici i to od strane svetskog eksperta za inovativne sisteme dr. Draška Draškovića.

Nakon desetogodišnjeg postojanja Globalnog Indeksa Inovacija, ovo je prvi put da će on biti predstavljen u Srbiji i to u Centru za razvoj tehnološkog preduzetništva ICT Hub – 18. decembra od 11 časova. Predstavljanje će održati dr. Drašković koji će prisutnima govoriti o GII 2017, a koji je ove godine usmeren na analizu inovacija u poljoprivredi.

Nakon prezentacije, sledi i panel diskusija čiji su govornici Dr. Draško Drašković, ekspert za inovativne sisteme, Jovana Tomić, lider centra za inovacije i razvoj prehrambenih proizvoda kompanije Desing, Goran Pitić, profesor ekonomije FEFA fakulteta i Marija Desivojević Cvetković, potpredsednik kompanije Delta Holding.

Globalni Indeks Inovacija pruža detaljne pokazatelje o performansama inovacija u 127. zemalja širom svijeta. Na osnovu 81 indikatora istražuju se vizije inovacija uključujući političko okruženje, obrazovanje, infrastrukturu i poslovnost. Sada u svom 10. izdanju, GII 2017 se fokusira na inovacije u poljoprivredi i prehrambenim sistemima.

Zainteresovani učesnici svoje prisustvo mogu potvrditi slanjem RSVP maila na adresu gii@icthub.rs.