Glasaj za najbolju ideju na Generator.rs konkursu – nagrada publike iznosi čak 500.000 dinara

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Povodom 40 godina poslovanja Societe Generale banke u Srbiji, pod sloganom ‘Priključi se’ pokrenuta je velika akcija podrške preduzetništvu i inovacijama. 40 najboljih preduzetničkih ideja predstavljeno je putem sajta Generator.rs, a publika bira koja će ideja odneti vrednu nagradu u iznosu od čak pola miliona dinara.

U okviru platforme Generator.rs već je izabrano 40 najboljih inovacija od kojih je svaka predstavljena u video i pisanom formatu. Javnost tako može da glasa za najbolji projekat koji će osvojiti nagradu publike, pri čemu iz Societe Generale banke ističu da će u finalni izbor ući 10 projekata koji će svoje ideje predstaviti stručnom žiriju.

Glavnu nagradu, u iznosu od milion dinara, obezbeđuje Societe Generale banka. Nagrada publike iznosi 500.000 dinara, dok su fondu doprineli i partneri konkursa ICT Hub, Kupujem Prodajem i Vip mobile.

Prema pravilima takmičenja, projekti koji će se predstaviti žiriju trebalo bi da budu izvodljivi, sa planom potrebnih resursa za dalji razvoj, ali i održivi – sa potencijalom da postanu profitabilan biznis. Iz Societe Generale banke kažu da je na konkurs pristiglo čak 780 prijava, dok je stručni žiri imao težak zadatak da izabere 40 najboljih za uži krug.

Podrška preduzetništvu u Srbiji

Na pitanje Netokracije otkud ideja da se 40 godina poslovanja u Srbiji obeleži baš na ovaj način, šefica eksternih komunikacija Societe Generale banke, Ivana Todorović, kaže da su s jedne starne želeli da ovaj jubilej proslave tako što će gledati u budućnost, stvarajući sistem podrške za inovacije koje u narednim godinama mogu da izrastu u ozbiljne biznise:

Stvorila se potreba da sve ono što smo uradili na polju inovacija u poslednjih par godina strateški objedinimo. Tako se rodila platforma Generator.rs koja je pokrenuta kroz konkurs okrenut ka preduzetničkim inovacijama, bez obzira na delatnost.

Želiš da podržiš najbolje ideje? Pravac Generator.rs i glasaj za tebi najdražu!

Priključi se i pretvori akcije u inovacije

Ivana između ostalog dodaje da je Societe Generale banka strateški okrenuta ka osnaživanju preduzetništva i inovacija, te da je pre dve godine pokrenuta i saradnja sa ICT Hub-om u cilju jačanja i podsticanja startap kulture, kao i tehnološkog preduzetništva u Srbiji. Ona kaže:

Kroz partnerstvo smo uvideli da postoje različiti načini na koje možemo da sarađujemo. S jedne strane mi smo kao korporacija krenuli da razvijamo agilan način razmišljanja i metodologiju koju startapi primenjuju u svom radu, kao i njihov potpuno drugačiji stav i pogled na poslovanje.

Svakako, ova saradnja otvorila je vrata banke novim partnerima iz startap ekosistema koji razvijaju inovativne proizvode i usluge za korisnike koji ih koriste u sve razvijenijem digitalnom okruženju. Prepoznali smo nove segmente tržišta kreirajući nove proizvode i unapredili naše servise i procese.

Za kraj, naša sagovornica poziva sve čitaoce Netokracije da glasaju za najbolje ideje na sajtu Generator.rs gde su detaljno predstavljeni svi projekti, dodavši da će Generator postojati i u budućnosti kao mesto na kojem će se promovisati inicijative i događaji koji doprinose razvoju inovacija i preduzetništva.