Lansiranje prve Dash Srbija zajednice o kriptovalutama na Innovation Jam-u

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Sledeće nedelje od 9. do 13. oktobra u GarageLab-u (ICT Hub Playground) uz partnerstvo kompanije SAP, biće održana serija događaja posvećenih Blockchain-u i Raspberry Pi-u a koja nosi naziv Innovation Jam. Ova inicijativa se održava u okviru pokreta EU Code Week, koji za cilj ima popularizaciju programiranja i IT-a široj zajednici.

Za prvi dan Innovation Jam događaja, 9. oktobra sprema se intenzivno predavanje na temu Raspberry Pi-a gde će biti više reči o komponentama mini računara, ali prvenstveno o softveru – Linux vs Windows IoT Core, kao i koji programski jezik izabrati prilikom rada. Drugi dan, 10. oktobar, stavlja teorijsko znanje sa prvog dana na test, i to kroz praktičnu radionicu Python-a na Rasperry-ju. Ona će obuhvatiti osnove Pythona, pisanje i pokretanje programa za protokole.

Sledećeg dana fokus će biti na svim aspektima Blockchain tehnologije koji se ne tiču kriptovaluta, dok će prisutni biti u prilici da saznaju na koji način razviti svoju prvu Blockchain aplikaciju. Kao veliko finale, posetioce očekuju dva događaja, a reč je o mentorskim sesijama 1-na-1, na kojima će svi oni koji se budu prijavili moći direktno sa mentorima da pričaju o svojim projektima na RPI i Blockchain-u, navodi se u saopštenju.

Prijave obavezne, popunite ih na vreme

Štaviše, poslednjeg dana Innovation Jam-a organizovano je veliko lansiranje Dash Srbija zajednice i predstavljanje Dash-a kao brze i pouzdane alternative popularnim kriptovalutama. Na lansiranju će takođe biti prisutni momci iz ECD-a, najvećeg domaćeg servisa za posredovanje pri kupovini kriptovaluta, kao i misteriozni „Unchained“, američki kripto-investitor koji već duže vreme ulaže u Dash.

Iz organizacije napominju da će se svi događaji održati u ICT Hub Playground centru, gde je i lociran Garage Lab. Prijave su obavezne, a sve dodatne informacije mogu se naći na zvaničnoj Facebook stranici.