Svi događaji na jednom mestu

Predstavljen FilterApp – novi vodič kroz kulturna dešavanja u Beogradu

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Aplikacija ‘FilterApp’ zvanično je lansirana juče u Startit centru, čime su beogradska kultura i njene ustanove dobile svoju prvu mobilnu aplikaciju. Svi ljubitelji različitih kulturnih događaja u prestonici imaće priliku da na jednom mestu dobiju uvidu u programe i sadržaje beogradskih pozorišta, bioskopa, galerija, muzeja, kulturnih centara i drugih ustanova kulture.

Grupa mladih ljudi iz Beograda je u novembru prošle godine došla na ideju da stvori mobilnu aplikaciju koja bi doprinela promociji celokupne kulturne ponude, povećanju poseta raznovrsnih ustanova kulture ali i obrazovanju građana koji će na taj način saznati šta je sve to što Beograd nudi na svom kulturnom repertoaru. Aplikacija u sebi sadrži pregled beogradskih pozorišta, bioskopa, galerija, muzeja, centara kulture, festivala, zadužbina kao i svih njihovih dešavanja i manifestacija.

Povodom lansiranja Filter aplikacije, oglasio se i jedan od osnivača Danilo Grbović, koji je tom prilikom istakao za medije društveno-kulturološki značaj ovog projekta:

Cilj nam je da u saradnji sa kulturnim institucijama i ljudima zaposlenim u sferi kulture zajedno modernizujemo i približimo kulturnu ponudu svima, kao i da kroz svoj primer pokažemo mladima da mogu da doprinesu poboljšanju određene oblasti u društvu za koju smatraju da nije tretirana sa dovoljno pažnje.

Za sada samo Android verzija, iOS stiže uskoro

Jednostavan interfejs aplikacije, omogućava korisnicima da se lako snađu prilikom pretrage sadržaja i ponuda beogradskih ustanova kulture.

Takođe, bitno je napomenuti da je sama ideja dobila nagradu publike na „Superste“ programu kojim su stečena prva materijalna sredstva za realizaciju ideje i stvaranje aplikacije, a ekipa FilterApp-a je kasnije dobila nagradu i na prvoj INAT Samit konferenciji za projekat sa najvećim potencijalom u Srbiji za ovu godinu. Prisutnima u Startit centru obratila se i suosnivačica aplikacije Mina Radončić koje je tom prilikom dodala:

Trenutno imamo saradnju sa preko 100 ustanova i institucija kulture, a cilj nam je da do kraja godine sklopimo saradnju sa svim zainteresovanima koji na bilo koji način doprinose ovoj vrlo važnoj sferi naših života. Želimo da FilterApp postane prepoznatljiva aplikacija koja će kulturnu ponudu Beograda, ali i Srbije, podići na viši nivo, i to ne samo za Beograđane, već i za sve one koji žele da se dodatno obrazuju i kultivišu.

Iz FilterApp tima ističu da je inicijalno lansiranje aplikacije samo početak, najaviviši da se za predstojeći period očekuje i širenje aplikacije na druge gradove u Srbiji, kao i predstavljanje iOS i Web verzije Filter App-a do kraja godine. Aplikacija je dostupna svim korisnicima Android uređaja, te je možete potpuno besplatno preuzeti putem Google Play prodavnice.