Nove opcije za brendove

Facebook testira novi reklamni video format, 55% prihoda ide oglašivačima

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Kompanija iz Menlo Parka u procesu je testiranja nove funkcije koja će biti od velikog značaja za kreatore video sadržaja. Reč je zapravo o integraciji kraćih oglašivačkih klipova na sredini određenog video snimka – dok će sa druge strane 55% prihoda od zarade Facebook nameniti oglašivačima, dok bi ostatak, odnosno 45% pripalo ovoj društvenoj mreži.

facebook-video

Naime, kako prenosi TechCrunch, takozvani mid-roll video prikaz biće dostupan nakon 20 sekundi otkako korisnik započne sa gledanjem video sadržaja koji traje 90 ili više sekundi. Ovo bi umnogome moglo da promeni dosadašnji način praćenja rezultata video pregleda još otkako je Facebook klasifikovao video preglede na svojoj platformi kao i bilo koju drugu sesiju u okviru koje korisnik pregleda video u trajanju od minimum tri sekunde.

Kada je reč o uspešnoj monetizaciji videa na Facebooku, realno je očekivati da će se oglašivači više fokusirati na izradu dužih videa u budućnosti koji bi trebalo da imaju veći efekat za razliku od kraćeg videa namenjenog korisnicima koji brzo pretražuju sadržaj na News Feedu pomenute društvene mreže.

Poslednju reč daju korisnici

Ovo bi svakako trebalo da pozitivno utiče na još jedan aspekt medijskog pristupa i poslovanja ove kompanije, a tiče se sve većih napora koje ova mreža ulaže kako bi se sprečilo širenje lažnih vesti na ovoj platformi. Novi potez Facebooka svakako nije iznenađujuć, s obzirom na to da društvena mreža sve više ulaže u video, podstičući svoje korisnike da učestalije kreiraju ovu vrstu sadržaja.

Ipak, biće zanimljivo videte kako će novi format video oglašavanja biti prihvaćen od strane oglašivača ali i korisnika koji pregledaju sam video – te koliko isti može da doprinese povećanju prihoda kako Facebooku tako i brendovima koji svoje usluge i proizvode reklamiraju na ovoj društvenoj mreži.