5 evropskih gradova po meri digitalnih nomada

Moskva

Rusija

Najveća zemlja sveta, poznata po surovoj zimi, velikoj i bogatoj kulturi, ali i gradovima sa velikim bulevarima, muzejima i spomenicima kao što je Moskva - privlači godišnje preko 20 miliona turista. Uverite se zašto je Moskva jedna od svetskih finansijskih prestonica i savršeno mesto za letnje nomadiranje.

Telegraph coworking

Ukoliko vas put navede u Moskvu, ovaj coworking prostor idealan je izbor za rad u glavnom gradu Rusije. Smešten u samom centru grada, Telegraph koristi veliki broj digitalaca koji rade na najrazličitijim projektima. Nakon posla česta su i okupljanja moskovske startap zajednice.

Cijena: od 110,00 EUR *Cena za mesec dana uz mogućnost plaćanja Mastercard karticama

Šoping u AFIMALL City centru

Nezaboravno iskustvo u Moskvi svakako predstavlja i šoping. AFIMALL nalazi se u novom - poslovnom centru Moskve (kraj nebodera i najviše zgrade u Evropi) i prostire se na više od 320.000 kvadratnih metara. U okviru samog centra nalaze se prodavnice poznatih brendova kao i veliki izbor potrošačke elektronike.

Xiaomi Power Bank od 10.000 mAh

Ukoliko je i vaš dan ispunjen pozivima, mailovima i dopisivanjem, onda sigurno znate koliko kratko može da traje baterija na vašem pametnom telefonu. Naručite Xiaomi Power Bank od 10.000 miliampera koji može napuniti nekoliko vaših uređaja, a koji je dovoljno kompaktan da staje čak i u džep.

Cijena: 21,00 EUR *Uz mogućnost plaćanja Mastercard karticama

Metro u Moskvi

Moskovski metro važi za jedan od najlepših na svetu, te se vožnja u njemu može smatrati pravim kulturološkim iskustvom! Kupite kartu na svakoj ulaznoj stanici uz pomoć PayPass tehnologije i obiđite prestonicu Rusije najefikasnijim prevoznim sredstvom koje ovaj grad može da ponudi.

Cijena: od 0,50 EUR Uz mogućnost plaćanja Mastercard karticama

Budimpešta

Mađarska

Glavni i najveći grad Mađarske nameće se kao idealan izbor za coworking. Prestonicu severnih suseda krasi bogata nacionalna kultura koju Mađari sa ponosom ističu, ali i veliki broj festivala kao što su Balaton i Gourmet koji su u potpunosti cashless!

LOFFICE coworking

Jedan od najpopularnijih coworking prostora u Budimpešti koji se nalazi u samom centru grada. Na raspolaganju su vam različiti cenovni paketi, ali i mnoštvo opreme koja će vam olakšati poslovanje iz mađarske prestonice.

Cijena: 120,00 EUR *Cena za mesec dana uz mogućnost plaćanja Mastercard karticama

Sixt Rent-a-car Beograd/Budimpešta

Iznajmite jedno od novih vozila iz široke ponude Sixt Rent-a-car kuće i uživajte u Budimpešti za svega nekoliko sati vožnje iz Beograda, Novog Sada ili Niša. Ukoliko putujete sa društvom preporučujemo komforniji auto.

Cijena: od 47,00 EUR *Uz mogućnost plaćanja Mastercard karticama

Airbnb u Budimpešti

Rezervišite neki od mnogobrojnih apartmana, stanova i kuća koje se nalaze u ponudi preko Airbnb-a. Cene se kreću od 35 evra za noć pa naviše, a naša je preporuka da potražite smeštaj sa parkingom ukoliko dolazite automobilom.

Cijena: od 35,00 EUR

Kiosk restoran/bar

Udaljen od centra i gužve, Kiosk je popularan restoran/bar čija je glavna karakteristika velika terasa sa pogledom na Dunav. Sam restoran nudi veliki izbor hrane karakteristične za bistroe, ručno rađene slatkiše, ali i tradicionalna mađarska jela poput nezaobilaznog gulaša.

Cijena: od 10,00 EUR

Dablin

Irska

U Dablinu živi 40% stanovnika koji imaju manje od 30 godina i na svakom koraku osetićete mladalačku energiju grada koja podstiče kreativnost. Kako Irska važi za evropsku prestonicu tehnološke industrije, ne sumnjamo da ćete brzo naleteti na kolege iz velikih kompanija kao što su Google, Facebook i drugi.

Coworking Glandore Fitzwilliam Place

Glandore Fitzwilliam Place jedan je od najbolje ocenjenih coworking prostora koji se nalazi izvan centra Dablina, a koji nudi iznajmljivanje stola i sale za sastanke i na dnevnom nivou. Sam prostor organizuje veliki broj društvenih događaja posvećenih networkingu.

Cijena: 275,00 EUR *Cena za mesec dana uz mogućnost plaćanja Mastercard karticama

Guiness Storehouse

Posetite fabriku i muzej čuvenog Guiness piva! Uživajte u panoramnom pogledu na centar Dablina u posebnom restoranu koji se nalazi u okviru fabrike (na samom vrhu zgrade) dok ispijate pintu savršeno rashlađenog crnog piva nakon uspešno završenog posla.

Cijena: 15,00 EUR *Uz mogućnost plaćanja Mastercard karticama

Vikend smeštaj u jednom od hotela IHG grupe

Odaberite jedan od hotela iz IHG grupacije i ostvarite do 30% popusta na smeštaj vikendom u Dablinu, isključivo za članove Mastercarda. Hotel InterContinental, Holiday Inn i Crowne Plaza stoje vam na raspolaganju, a na vama je da odaberete sa kojeg ćete prozora gledati na ulice Dablina.

Restoran Dax

Jedan od najbolje ocenjenih dablinskih restorana pruža vam mogućnost da pojedete kvalitetnu hranu po pristupačnim cenama. Uživajte u nekim od najfinijih jela koja predstavljaju pravi užitak za vaša nepca u intimnoj atmosferi.

Cijena: od 27,50 EUR *Uz mogućnost plaćanja Qkr aplikacijom i Masterpassom

London

Engleska

Zemlja bogate kulture, tradicije, ali i fudbala. Multikulturalni grad kao što je London otvoriće vrata svim coworkerima iz različitih krajeva planete, dok rad u gradu Džejmsa Bonda ostavlja širok izbor digitalnim nomadina, od smeštaja do pabova i pristupačnih coworking prostora.

Londonski metro

Metro je jedno od glavnih prevoznih sredstava u Londonu koji svakodnevno koristi čak 5 miliona putnika. Zahvaljujući beskontaktnom plaćanju kupovina karte sada je još lakša, te nas ne čudi zašto ovaj grad već godinama izbija na prvo mesto po implementaciji 'smart city' rešenja.

Cijena: od 2,70 EUR *Cena dnevne karte uz mogućnost beskontaktnog i mobilnog plaćanja u metrou

The Dock coworking

U samom centru prestonice Ujedinjenog Kraljevstva, nadomak reke Temze, coworking prostor The Dock nudi kvalitetne uslove kako za timove, tako i za pojedince - pružajući korisnicima veliki i dobro opremljen prostor za rad, ali i veliki izbor restorana i kafića koji se nalaze nadomak coworkinga.

Cijena: 283,00 EUR *Cena za mesec dana uz mogućnost plaćanja Mastercard karticama

Change Please kafa – na ulicama Londona

U Engleskoj se dnevno popije više od 70 miliona kafa. Kampanja Change Please edukuje beskućnike širom Londona spremajući ih za posao bariste i pružajući im mogućnost da prodaju ukusnu kafu po pristupačnim cenama - direktno iz kombija koji možete opaziti na ulicama Londona.

Cijena: od 1,50 EUR *Uz mogućnost plaćanja Mastercard karticama

Muzej nauke u Londonu

Muzej iz 19. veka godišnje poseti preko pola miliona zaljubljenika u nauku i tehnologiju koji na raspolaganju u svakom trenutku imaju više desetina galerijskih postavki. Muzej je zaista veliki, te se potrudite da za detaljan obilazak odvojite nekoliko sati.

Cijena: 17,00 EUR *Uz mogućnost plaćanja Mastercard karticama

Varšava

Poljska

Ova država poslednjih godina beleži sve veći ekonomski rast i privlači veliki broj turista. Poljsku sve češće biraju i digitalni nomadi budući da se Varšava pozicionirala kao finansijska prestonica ovog dela Evrope i nudi veliki broj coworking prostora, kafića i pabova.

Airbnb u Varšavi

Rezervišite neki od mnogobrojnih apartmana, stanova i kuća koje se nalaze u ponudi preko poznatog servisa. Cene su pristupačne i kreću se od 35 evra za noć pa naviše.

Cijena: od 35,00 EUR

HubHub coworking

Prostor za zajednički rad koji okuplja frilensere, startape i investitore, a korisnicima su na raspolaganju i mentorska podrška i konsultantske usluge. Zainteresovani mogu prisustvovati i radionicama, dok su korisnicima na raspolaganju sobe za odmor i zabavu.

Cijena: 207,00 EUR *Cena za mesec dana uz mogućnost plaćanja Mastercard karticama

Rent-a-bike Veturilo

Vožnja biciklom u Varšavi popularan je i jeftin način prevoza, a sve što je potrebno jeste da se registrujete na sajtu, platite članarinu i sa željenog mesta preuzmete bicikl sa terminala. Ova usluga može se koristiti 24/7 - 365 dana u godini.

Cijena: od 2,60 EUR *Cena za registraciju i prvi sat vožnje uz mogućnost plaćanja Mastercard karticama

N31 restoran i bar

Osnovni meni ovog nagrađivanog restorana je tradicionalno poljski dok specijalitete priprema čuveni poljski kuvar Rober Sova. Gosti mogu da uživaju u fantastičnom enterijeru i pogledu na Varšavu, kao i u umetničkim delima iz perioda pre Drugog svetskog rata koja krase prostorije ovog restorana.

Cijena: od 9,00 EUR