Počinje Comtrade EDIT – besplatna letnja IT škola za studente

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Besplatna letnja IT škola EDIT (Education for Innovative Thinkers) je manifestacija za studente završnih godina fakulteta i svršene diplomce, te ima za cilj da svoje polaznike kroz mentorsku podršku upozna sa novim tehnologijama, dopuni njihova informatička znanja i omogući im osnovu za dalji razvoj radnog iskustva.

Preko 100 polaznika biće podeljeno na timove sastavljene od pojedinaca različitih obrazovnih profila i imaće priliku da svoja znanja primene na kreativno rešavanje problema iz oblasti Internet of things (IoT). Centralna tema ovogodišnjeg EDIT-a u Srbiji je „User Experience In IoT World“, a studenti će moći da se upoznaju sa tehnologijama kao što su UX/UI, NodeRed, Cloud, MongoDB, Linux, Raspberry PI, Sensors i Actuators.

Letnja edukacija traje od 17. do 28. jula

Polaznici će takođe raditi na Data acquisition i Data presentation platformama i na taj način imaće priliku da nauče kako da postojeće IoT tehnologije koriste za kreiranje rešenja koja unapređuju zadovoljstvo krajnjih korisnika. U tu svrhu koristiće agilnu metodologiju – SCRUM. Pored toga, studenti će takođe izrađivati i projektnu dokumentaciju, a uz to će se upoznati i sa celokupnim procesom razvoja softverskog rešenja.

Pomenuta letnja edukacija održaće se na šest lokacija i to u Srbiji (Beograd i Kragujevac), Bosna i Hercegovina (Sarajevo i Banja Luka) i Sloveniji (Ljubljana i Maribor), a trajaće od 17. do 28. jula. Od 500 prijavljenih, najboljih 100 kandidata imaće priliku da tokom dve dopunske nedelje upotpune svoja akademska znanja iskustvom rada u velikoj IT kompaniji. Zainteresovani više detalja mogu pronaći na zvaničnom sajtu pomenute škole.