U poslednjem trenutku

Pepper Communications Dragane Đermanović preuzeo bosanski Blogger.ba

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Najpoznatiji bosanskohercegovački blog servis – Blogger.ba, od danas je u vlasništvu Dragane Đermanović tj. njene kompanije Pepper Communications. Iako je servis bio pred gašenjem, blogeri će sačuvati svoje mesto, a najavljena su i mnogobrojna unapređenja u predstojećim mesecima.

bloger1

Kako piše Klix.ba, početkom januara najavljeno je gašenje Blogger.ba, svojevremeno jednog od najposećenijih sajtova u Bosni i Hercegovini. Iako je servis bio pred gašenjem, Pepper Communications odlučio se na akviziciju, otvarajući tako novo poglavlje u blogosferi federacije.

U izjavi za Klix.ba, Dragana Đermanović je izjavila:

Ovo za mene nije akvizicija ili kupovina, već prilika da unapredim blogosferu. Mnogi bi takvu priliku odbili i da im plate, ja sam platila da bih je dobila. Za mene je ovo veliki lični i profesionalni poduhvat. Blogosfera je zapuštena, blogeri su mnogo manje povezani nego 2009. ili 2010. godine, a njihov doprinos razvoju javnog dijaloga možda nikad nije bio potrebniji društvu.

Blogeri, stižu unapređenja

Đermanović ističe da je iskrena želja čitavog tima da se blogerima pruži unapređeno mesto gde bi mogli da kreiraju najrazličitijih sadržaj. Samo iskustvo blogera i blogerki biće znatno unapređeno – kako u smislu unosa i kreiranja postova, tako i u delu povezivanja sadržaja sa društvenim mrežama. U planu su i novi pristupi monetizaciji koji bi blogerima omogućili zaradu od reklama postavljenih na njihove tekstove.

Pomenute izmene mogle bi stupiti na snagu već u narednim mesecima, pri čemu Dragana naglašava da je jedan od ciljeva novog projekta i dodatno povezivanje blogera i blogerki, kao i pospešivanje vidljivosti samih postova. Pripremaju se i brojna iznenađenja u vidu poziva za konferencije i putovanja, ali i mogućnost zarade putem BeeShaper servisa kojeg je Đermanović osnovala krajem prethodne godine.