SHARE fondacija predstavlja

Prvi Digital-born Media Carnival u Kotoru o medijskim odgovornostima na Internetu

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Četvorodnevni Digital-born Media Carnival koji organizuju SHARE Fondacija, misija OEBSA u Srbiji i Ministarstvo inostranih poslova Holandije, održaće se od 14. do 18. jula u Kotoru. Cilj događaja jeste da obezbedi regionalnu platformu na kojoj će najnoviji trendovi u pogledu intersekcije tehnologije i društva biti predstavljeni, ali i razmotreni uz stručnjake koji će govoriti o svojim viđanjima o budućim izazovima po slobodu izražavanja u online medijima.

Tako će glavne teme Digital-born Media Carnivala biti lažne vesti, etika, održivost, biznis modeli, kreativnost, inovativno izveštavanje, manipulacije, tržište online medija, nadzor komunikacija, privatnost, post-istina i drugo, navodi se u saopštenju.

Ovaj događaj okupiće više od 100 predstavnika online medija, info-istraživača i entuzijasta za digitalna prava. Kroz miks interaktivnih panela, razgovora, radionica i praktičnih treninga, vodeći stručnjaci će svim prisutnima pružiti svoje viđenje o budućim izazovima po slobodu izražavanja i profesionalizam u online medijima.

Štaviše, predavači na predstojećem Digital-born događaju govoriće više i o širim problemima slobode govora kao i o profesionalnim online medijima, sa posebnim osvrtom na oblasti koje bi morale da budu unapređene ako govorimo o kreatorima sadržaja, kao što su biznis modeli, održivost, upravljanje, privatnost, digitalna bezbednost, kvalitet informacija i drugo.

Poziv otvoren, prijave se zatvaraju 1. juna

Cilj organizovanja ovog događaja jeste da se proširi znanje o navedenim temama, kao i da se podeli iskustvo širom regiona kada je sloboda medija u pitanju. Digital-born konferencija nastojaće da osnaži regionalnu mrežu individualaca i organizacija posvećenih promociji slobode na Internetu – kao i njihovih kolega kako bi se nastavila zajednička akcija, inovativnost i stalna edukacija na ovim poljima.

Iz organizacije napominju da SHARE Fondacija, Misija OEBS-a u Srbiji i Ministarstvo inostranih poslova Holandije pozivaju predstavnike medija, novinare, zaštitnike ljudskih prava, medijske startape i druge entuzijaste da se prijave za učešće i stipendije. Prijave su otvorene do 1. juna tekuće godine, a više informacija je dostupno na zvaničnom sajtu konferencije.