Torrent Freak saopštava

Deadpool najpiratizovaniji film u 2016. godini – slede ostali superheroiji

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Među mnogobrojnim statistikama koje su obeležile 2016. godinu od danas se nalazi i ona po pitanju najpiratizovanijih filmova. Poznati heroj iz istoimenog stripa – Deadpool – izbio je na prvo mesto kao film koji je najviše puta preuzet sa piratskih sajtova u toku prethodne godine, dok slobodno možemo reći da su ‘uspeh’ ostvarili i drugi naslovi poznatih superheroja.

d12

Ni Deadpool ne može poverovati da je toliko popularan.

Gledano sa finansijske strane, zanimljivo je istaći da je Deadpool imao izuzetnu posećenost tokom prvih dana prikazivanja u bioskopima, uz zaradu koja se procenjuje na više od 780 miliona dolara na globalnom nivou – što ovo ostvarenje kotira na veoma respektabilno mesto liste najprofitabilinijih filmova poznate svetske kinematografske industrije. Kako piše Torrent Freak, nelegalno preuzimanje ovog filma broji se u milionima i to još od premijernog februarskog predstavljanja u bioskopima prošle godine.

Štaviše, na listi najpreuzimanijih filmova koju je predstavio ovaj sajt nalaze se i dva filma iz 2015. godine, a radi se o čuvenoj franšizi Star Wars, čiji poslednji deo nosi naziv „The Force Awakens“, a koji je zauzeo tek četvrto mesto. Film „The Revenant“ koji je doneo dugo očekivanog oskara holivudskoj zvezi Leonardu Di Kapriju, sudeći po intenzitetu preuzimanja, zauzeo je poslednje mesto na pomenutoj listi od deset najviše preuzetih filmova:

  1. „Deadpool“
  2. „Batman v. Superman: Dawn of Justice“
  3. „Captain America: Civil War“
  4. „Star Wars: The Force Awakens“
  5. „X-Men: Apocalypse“
  6. „Warcraft“
  7. „Independence Day: Resurgence“
  8. „Suicide Squad“
  9. „Finding Dory“
  10. „The Revenant“

S obzirom na to da su filmovi preuzimani sa mnogobrojnih torent sajtova, bitno je napomenuti da su za kreiranje liste, Torrent Freaku poslužili podaci sa BitTorrenta, jednog od najpoznatijih programa za preuzimanje različitog p2p sadržaja. Budući da filmska industrija i dalje ulaže velike napore u borbu protiv ovog vida piraterije, za sada još nema očekivanih rezultata, posebno ako se setimo prošlogodišnjih dešavanja sa sajtovima The Pirate Bay i Kickass Torrents – jednim od najpoznatijih svetskih torent baza.