Objavljen spisak finalista iz Srbije za ‘Central European Startup Awards 2017’

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Central European Startup Awards je takmičenje koje okuplja startapove iz 10 evropskih zemalja, među kojima je i Srbija. Ove godine srpski predstavnici takmičiće se u šest kategorija, među kojima će neko od njih imati priliku da učestvuje u velikom finalu koje će se održati 23. novembra u Sofiji.

U kategoriji Najbolji startap godine CESA festivala na nacionalnom takmičenju suočiće se tri srpska predstavnika: Sava (platforma za organizaciju događaja različite veličine, od onih manjih pa do konferencija za nekoliko stotina ljudi), GliaLab (startap koji se bavi inovativnim i pametnim rešenjima u oblasti zdravstva), kao i Poslonaut (aplikacija za zapošljavanje uz pomoć koje korisnik može direktno da kontaktira poslodavca).

Ova tri startapa takođe će se takmičiti i u kategoriji Najbolji startap novajlija, koja bira najbolji startap koji postoji manje od dve godine, a koji je za to vreme ostvario zapažen uspeh u pogledu svojih inovativnih rešenja, rasta i uticaja.

Poslonaut u kategoriji startapa sa najvećim društvenim uticajem

U okviru kategorije Najbolji Al startap, bira se onaj koji predlaže najbolje rešenje u okviru veštačke inteligencije, napredne tehnologije i rešava problem koji su se do tada smatrali nerešivim. Predstavnici su takođe Sava i GliaLab, dok je u kategoriji Startap sa najvećim društvenim uticajem jedini predstavnik – Poslonaut.

Nino Karas, osnivač aplikacije Letz za bolju organizaciju dnevnih obaveza i aktivnosti, jedini je predstavnik u kategoriji Osnivač godine, a Impact Hub Beograd nalazi se jedini u kategoriji Najbolji akcelerator i inkubator program za mentorsku podršku startap zajednici.