Digitalni gradovi

British Council započinje regionalno povezivanje digitalne i kreativne industrije

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

British Council otvorio je poziv za habove, startape i mala i srednja preduzeća sa područja Zapadnog Balkana da se prijave za učešće u regionalnom programu ‘Digitalni gradovi’. Ideja ovog projekta jeste da se poveže 12 britanskih sa 12 gradova sa područja Zapadnog Balkana kroz digitalne industrije, sa fokusom na inovacije u kreativnim industrijama i primenu tehnologije u domenu obrazovanja.

Cilj projekta jeste da poveže one koji razvijaju strateške dokumente i politike na nivou gradova, kao i startape, digitalne i kreativne habove i mala i srednja preduzeća koja rade na projektima digitalizacije gradskih administracija, kreativnih industrija i digitalnog obrazovanja.

Inače, projekat finansira vlada Velike Britanije, a implementira ga British Council u partnerstvu sa udruženjem Kulturni kod. Ovim programom, organizatori žele da doprinesu razvoju polja digitalnih tehnologija – kako na Zapadnom Balkanu tako i u Velikoj Britaniji, a kroz osnaživanje strategija i politika, facilitaciju habova i gradskih mreža, kao i kroz razvoj veština profesionalaca i lidera habova.

Rok za prijave do 30. decembra

Učesnici projekta imaće priliku da učestvuju u istraživanju potreba digitalnih industrija u regionu, te da se uključe se u dva događaja na Zapadnom Balkanu fokusirana na razvijanje kapaciteta organizacija i networking, uz učešće lokalnih eksperta ali i onih iz Velike Britanije. Učesnici će između ostalog dobiti mogućnost da se povežu sa sličnim britanskim organizacijama i posete ih u okviru razmene koja će biti realizovana u januaru i februaru mesecu 2018.

Projekat će takođe podržati učesnike da razviju zajedničke projekte sa partnerima iz Velike Britanije, a zatim i apliciraju za grantove British Council-a namenjene njihovom sprovođenju. Završni događaj koji će okupiti sve učesnike održaće se u Velikoj Britaniji u martu sledeće godine.

Iz organizacije napominju da svi zainteresovani za ovaj program mogu da pronađu detaljna uputstva za prijavljivanje putem zvaničnog sajta British Council-a, dok je rok za slanje prijava do subote, 30. decembra.