Ekskluzivno iz Pariza

Srpska prestonica domaćin evropske WordCamp konferencije za 2018. godinu!

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Glavni grad Srbije sledeći je domaćin WordCamp Europe konferencije koja će se iduće godine održati od 14. do 16. juna. Ovo je ujedno i najveći događaj na Starom kontinentu posvećen razvoju WordPressa koji se svake godine održava u drugom gradu, te će Beograd biti šesti evropski domaćin koji će ugostiti ovu konferenciju.

Vest o prilici da Beograd ugosti sledeći WordCamp Europe stigla je na ovogodišnjoj konferenciji koja se danas završila u Parizu. Svake godine, drugom evropskom gradu i državi pripada zadovoljstvo da bude domaćin najveće evropske konferencije u WordPressu, te se prestižnoj listi nakon Lajdena, Sofije, Sevilje, Beča i Pariza od iduće godine dodaje i Beograd.

Najavivši događaj u saopštenju za medije, Milan Ivanović, WCEU Local Lead za 2018. godinu izjavio je:

Srećni smo zbog ove sjajne prilike da organizujemo WordCamp Europe 2018. u Beogradu. Za nas je sve počelo na prvom WCEU u Lajdenu – to je bila iskra koja je zapalila celu zajednicu. Održavanje WordCamp Europe 2018. u Beogradu pomoći će izgradnji zajednice još više i učinićemo sve što je u našoj moći da se svi osećate dobrodošlo u Srbiji.

Nakon Bugarske, WordCamp Europe nije održavan ni u jednom od gradova istočne Evrope, ali se to sada menja.

Čestitke domaćoj WordPress zajednici na upornosti i posvećenom radu!