ICT Hub vas poziva

500 Startups stiže u Beograd: Spremite se za trodnevnu seriju događaja i radionica

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Jedan od najpoznatijih i najaktivnijih ‘seed’ akceleratora sa prostora Sjedinjenih Američkih Država, posetiće Beograd u periodu od 18. do 20. maja. Troje predstavnika ovog fonda održaće radionice za sve zainteresovane preduzetnike, a na finalnom događaju prijavljeni timovi imaće i jedinstvenu priliku da ‘pitchuju’ svoju ideju poznatim investitorima iz Silicijumske doline.

500co

Kako navode iz ICT Hub-a, trodnevni događaj održaće se od 18. do 20. maja u prostorijama ovog tehnološkog hub-a na Zvezdari, a tom prilikom domaća publika moći će da čuje predavanja poznatih investitora i mentora ovog akceleratora, kao i da pohađa radionice za koje su već sada otvorene prijave. U Beograd ovoga puta dolaze:

Iz organizacije navode da je strateški cilj 500 Startups upravo investiranje u one kompanije koje su nastale na tržištima u razvoju, te da su predstavnici izuzetno zainteresovani da se upoznaju sa lokalnom startap zajednicom.

Marvin Liao, partner u 500 Startups, izjavio je povodom posete Beogradu:

Svaki put kada sam dolazio u Srbiju sam imao priliku da upoznam izrazito perspektivne preduzetnike i interesantne kompanije. Ovaj region je bogat talentom i radujem se novoj poseti i prilici da bliže upoznamo lokalnu zajednicu.

marvin

Marvin Liao tokom prošlogodišnje posete Beogradu (Foto: StartLabs Facebook)

Pomenuti fond do sada je investirao u više od 1.000 tehnoloških kompanija, među kojima su i hrvatski WhoAPI i Farmeron. Tokom trodnevne posete, lokalni preduzetnici će imati priliku da učestvuju u seriji radionica, predavanja i mentorskih sesija, dok će fokus biti teme od velike važnosti za early stage startape, kao što su kreiranje trakcije, pozicioniranje proizvoda, skaliranje, prodaja i osiguravanje investicije.

Požurite, prijave su otvorene

Više o predstojećoj poseti 500 Startups Beogradu, možete pronaći na zvaničnom sajtu ICT Hub-a, gde se nalazi i raspored predavanja i radionica. Iz organizacije ističu da je prisustvo edukativnom delu i finalnom događaju u potpunosti besplatno, ali napominju da je neophodna prethodna prijava u kojoj zainteresovani moraju naznačiti one radionice i predavanja koja žele da pohađaju.